pondělí 29. února 2016

My travel diary #2 - Kam bych se chtěl podívat nebo spíše tipy

Čau tady Matěj!

Už dlouho jsem nenapsal článek do této rubriky, tak jsem si řekl, že teď je správný čas. Já nevím jak vy, ale mě ještě jarní prázdniny čekají a už se na ně strašně těším :) Tento článek tedy může být inspirací, kam je na tyhle, potažmo letní prázdniny. Jdeme na to!

1.EVROPA
Začneme hezky Evropou. I když se to nezdá, že by teď v období zimy (i když za oknem to vypadá už na to zmíněné jaro) se dá podívat někam do tepla, pokud je vám pořád zima jako mně a chcete jen teplo a slunko. Ale dá! Takové Španělsko a Řecko není úplně od věci!

2.ASIE
Tak na Asii jsem specialista. I když jsem tam byl jen jednou ve ... (to vám neřeknu, už brzo se totiž můžete těšit na článek z této destinace!). Miluju kultury, které tam jsou od východu k západu a obráceně a je to asi můj nejoblíbenější kontinent, protože nejsem tolik na Ameriku.
Turecko
Turecko je svým způsobem taky Evropa a taky Asie. Je super tam jet k moři, mě osobně berou víc památky, takže bych jim dal přednost, ale to je každého věc.
Arabský poloostrov
Vzhledem k událostím, které se tam dějí nevím jestli doporučit tuto destinaci, ale je určitě zajímavá. Země z pohledu Čechů jsou dle mého názoru nepoznané a stojí za to. Já se řídím heslem: "Až poznáš všechny kultury a tradice, můžeš říkat že něco bylo."
Stány a stány - Kyrgy a Turkemeni...
Opět nevím jestli doporučit, protože situace je nestálá, nicméně četl jsem mnoho knih. A jednu vám zrovna v pátek popíši.
Čína
Čína je zem, kam se chci na stoprocent podívat. Nejlépe do Pekingu, protože ho úplně zbožňuju. Dalšími mými oblíbenými městy jsou třeba Shanghai nebo Hongkong.
Korea
Severní Korea úplně nesnáším, za to Jižní Koreu tu mám rád. Jako malý jsem říkal, že jestli někam pojedu tak to bude právě sem.
Thajsko, Vietnam, Laos a Barma
Jelikož miluju kuchyni těchto zemí, rozhodně nechybí na seznamu vysněných destinací.

3.AFRIKA
Afrika je prostě dobrodrůžo... Jet do Keni na Safari, do Tanzánie na nejvyšší horu tohoto kontinentu nebo do Egypta na pyramidy v Gíze! Afrika je asi nejpřitažlivější ze všech kontinentu a světadílů.

4.AMERIKA
Okolo Ameriky se dělá strašné haló, ale já mám třeba radši tu jižní a ještě raději mám střední Ameriku. Tam patří mezi mé nejoblíbenější země Jamajka, Kuba nebo Haiti.

Tak to by bylo zase pro tenhle článek vše. Já doufám, že se vám článek líbil a pokud ano tak mi napište jestli jste také někde byli, protože každý komentář je patřičně oceněn.

Zase někdy, Matěj

2 komentáře:

  1. Pěkné tipy! Mě láká Karibik. Letos v létě, ale poletím, alespoň do evropského Karibiku- do Sardínie :D.
    Můžeš se ke mně v létě mrknout na blog - bude článek :D.

    S pozdravem Niki z www.teabyniki.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  2. V Evropě bych určitě chtěla navštívit Paříž a vrátit se ještě do Anglie.
    A i když to je klišé, tak v Americe bych určitě chtěla navštívit NewYork, ale celkově bych ráda procestovala Ameriku napříč.

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za komentář !!!